Наши ђаци чланови међународног филмског жирија

у Недељу 26. априла, одлуком младог међународног жирија који броји преко 2000 основаца из свих крајева Европе, на догађају који је уприличен у онлине формату, италијанском филму „Мој брат јури диносаурусе“ додељена је Награда младе публике Европске филмске академије. У одабиру најбољег европског филма за младе, учествовало је и 75 ученика и ученица из 28 општина и места у Србији. Међу њима били су и ученици наше школе Милица Ђорђевић VI4, Михајло МиленковићVII1, Лука Павковић VII4, Ана Пековић VIII1 и Анастасија Михајловић VIII4.

Наши ученици хвале ову манифестацију и желе да и следеће године учествују у њој. Пренели смо вам утиске Михајла Милошевића.

За учешће у овом вишегодишњем међународном такмичењу наша школа је добила захвалницу:

Драге наставнице, драги наставници,

Желимо да вам се захвалимо на подршци јер смо захваљујући вама имали прилику да упознамо ваше ђаке и чујемо њихове утиске и промишљања о филмовима. То су сјајна, радознала и вредна деца!

Надамо се да су вам пренели своја искуства након филмске недеље коју смо провели заједно!

Знамо да је било техничких потешкоћа, али се надамо да је вредело због процеса учења кроз који су прошли, знања, вештина и познанстава која су стекли за ово кратко време.

Погледајте видео Награда младе публике / Србија 2020, како је изгледала дискусија пре самог гласања.

 https://www.youtube.com/watch?v=yDkDykBhQ4E&feature=youtu.be

У претходном линку можете видети инсерте из победничког филма.

Церемонију доделе награда можете погледати на следећем линку:http://shorturl.at/rHIQY

Задатак ученика био је да одгледају три филма која је номиновала Европска филмска академија и након тога да гласају у складу са својим импресијама.

Избор Награде младе публике Европске филмске академије у Србији организује се у оквиру програма Слободна Зона Јуниор, у сарадњи са Филмским фестивалом Слободна Зона, а под покровитељством Филмског центра Србије.

О овом догађају можете читати и у новинама: https://www.danas.rs/kultura/osnovci-iz-cele-evrope-odabrali-najbolji-film-za-mlade/

Можете пратити све годишње активности на друштвеним мрежама:https://www.facebook.com/slobodnazonajunior/ https://www.instagram.com/slobodnazonajunior/