Педагошко психолошки кутак

Драги родитељи, поред свега о чему тренутно бринете, ваша деца траже сада посебну пажњу. На основу информација које нам пружају истраживања, смерница које пласирају релевантне институције и њеног искуства у раду са децом, као и искуства њених колега, психолог Ана Радановић, докторанд на Филозофском факултету у Београду и запослена у Институту за педагошка истраживања, направила је смернице за родитеље, које вам могу помоћи у овом кризном периоду. Можете их преузети у пдф формату испод или приступити путем линка.

Драга децо, у овој презентацији можете пронаћи препоруке и савете који ће вам помоћи да лакше и боље организујете учење код куће. Желимо вам успешан рад! Ваш педагог и психолог

Почетак наставе на даљину

Свакодневно, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе, који обухватају обрађене наставне јединице изабраних предмета, у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења.

Часови ћe бити емитовани на РТС Канал 3, према распореду по разредима, који ћe дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја www.rasporednastave.gov.rs

За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно.

За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ћe два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту. Ово треба имати у виду приликом планирања додатне подршке предметних наставника (презентације, задаци за вежбање).

Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредних дана. То је платформа коју је могуће погледати преко интернета, а не путем телевизије. Постоји и мобилна апликација на Гугл продавници, за гледање часова преко мобилног телефона.