Час пројектне наставе у оквиру Еtwinning пројекта ,,Travel to the new cultures“

Данас су основну школу ,,Карађорђе“ посетиле госпођа Маријана Пантић, сарадник за административне и програмске постллове група за опште,стручно и образовање одраслих и госпођа Наташа Јерковић Ђукановић, саветник за пројекте у области опште, стручног и образовања одраслих из Фондације Темпус, како би присуствовале часу пројектне наставе и једне од активности у оквиру реализовања тренутног међународног Etwinning пројекта под називом ,,Travel to the new cultures“ у којем учествују школе из Турске, Литваније, Пољске и Србије, односно наша школа ,,Карађорђе“. Час су држале наставница енглеског језика Весна Жаке и наставница српског језика Ивана Стојановић Николић.

Овај етвининг ројекат већ траје и остварене су неке од планираних активности а данас су ученици наставили и у окиру пројектне активности правили поклоне за другаре из Турске, обележиваче за књиге са поруком о значају образовања која су писали на српском и енглеском језику. Уз поруку ученици су декорисали обележиваче пресованим биљкама из свог окружења. На овај начин су осим језика ( матерњег и страног ) ученици обухватили и биологију, информатику ( претраживали су изразе на интеренету и у Power Point презентацији) и декорисали, украшавали обележиваче.

Ученици су били подељени у неколико група, једна група је преводила изразе на тему образовања, друга група их је украшавала биљкама, једни су помагали око пластифицирања а једна група је качила врпцу и паковала их у коверте. Ученицима се свидела активност, уживали су у раду, на крају часа су добили поклоне од Фондације Темпус, бојице и пернице и унапред се радују реакцијама другара када буду добили поклоне.

Ова посета је осим што је имала за циљ да се надлежни из Фондације Темпус, упознају са начином спровођења Etwinning пројеката у нашој школи, пружили су своју стручну помоћ и дали сугестије како можемо побољшати наш будући рад и учешће у Etwinning пројектима што је за нас итекако корисно у даљем раду. Хвала Фондацији Темпус на овој стручној посети. Била нам је част и задовољство угостити Вас.