XXVIII РЕПУБЛИЧКИ ЛИКОВНИ КОНКУРС „Светосавље и наше доба“

Ликовни конкурс „Светосавље и наше доба“ расписује се од 1992. године за децу предшколских, основних и средњих школа Републике Србије и Републике Српске, а од 2012. и за децу допунских српских школа у расејању.

            Овогодишњи конкурс, тематски посвећен задужбинама Немањића, обележили су ванредно стање и настава на даљину, али и посебан напор како организатора да се такмичење ипак реализује, тако и ученика и ментора да учествују упркос насталим условима рада. Са мањим временским одступањем, конкурс је завршен 12. јуна 2020. године у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине, Кола српских сестара Епархије бачке, Катихетског одбора Епархије бачке и Удружења војвођанских учитеља.

            На конкурсу је учествовало 1230 ученика основних и средњих школа у секцијама литерарног, калиграфског и ликовног такмичења. На расписан конкурс за ликовне радове одазвало сe 70 школа и образовних установа из Републике Србије , Републике Српске и расејања. Приспело је 873 радова, награђено је 12 и похваљено 5 ученика, награђена су 2 ментора и похваљен 1 ментор. Комисија је за излагање одабрала 95 радова.

            У категорији ученика основних школа, од 5. до 8. разреда, ученици и ликовни педагог наше школе постигли су запажено учешће освојивши три награде:

  • 3. награда

Петар Славнић 7/2;

  • Награда Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине

Анастасија Савић 7/2;

  • Награда ликовном педагогу за колекцију радова

Снежана Гроздановић, наставница ликовне културе.

            У оквиру послате и награђене колекције радова ученика наше школе, за финалну изложбу поред радова награђених аутора изабрана су као веома успешна и остварења следећих ученика:

Катарина Милојевић 5/2,

Ненад Тодоровић 5/3,

Невена Маричић 6/4,

Николина Шулеић 7/1,

Душан Донић 7/2,

Сташа Станимировић 7/3 (два рада),

Андријана Михајловић 7/4,

Јована Лекић 7/4,

Татјана Петковић 8/3.

            Ове године изложба радова одржаће се у дигиталном формату на веб адресама организатора, док ће дипломе и награде бити достаљене школама поштом у септембру текуће године.

            На следећем линку можете видети награђене и похваљене радове: http://www.uvu.rs/2020%20Izlozba%20LIKOVNIH.pdf