Магија је у рукама наставника

У недељу 31. маја  у поноћ  истекао је  рок за наставнике основних и средњих школа да се пријаве за најбољи пример наставе на даљину на конкурс под слоганом “Магија је у рукама наставника” које је организовао NALED у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја уз подршку USAID.

Гласање публике траје до 7. јуна  како би сви заинтересовани родитељи, ђаци и шира јавност стигли да погледају све пристигле примере. За нешто више од месец дана, пријавило се  више од 200 школа, а пристигло је oko 700 пријава из свих крајева Србије. Гласање је осмишљено тако да са једног налога може да се расподели 10 гласова и то највише три гласа по пријави.

Наша школа представљена је пројектом Које је боје живот? који је урадила наставница енглеског језика Александра Алексић са ученицима другог разреда подручних школа у Великом Орашју, Старом Селу и Старом Селу – Горњи крај.

Примера часова и странице за гласање су на следећем линку.

https://jpd.rs/online-nastava.

На конкурсу “Магија у рукама” за избор најбољих примера наставе на даљину пријављена су и два наставника из Велике Плане Александра Алексић наставница енглеског језика ОШ „Карађорђе“ и Милена Живановић учитељица другог разреда ОШ „Свети Сава“. Награде за прво место на конкурсу и најбоље оцењен пример наставе на даљину су студијско путовање у Естонију и Финску и лаптоп, док ће школа из које наставник долази добити телевизор са камером. Другопласирани ће освојити лаптоп и паметни телефон, а за треће, четврто и пето место награда је по лаптоп. Најбоље оцењени наставници добиће и ваучере за е-књиге, док ће сви истакнути примери бити уврштени у јединствену онлајн базу најбољих примера наставе на даљину у Србији.