Трибина за родитеље и наставнике у оквиру Еко-школе у ОШ "Карађорђе"

Ове недеље је у просторијама основне школе „Карађорђе“ одржана трибина за родитеље,наставнике и све заинтересоване суграђане на тему „Утицај климатских услова на наш град и могућа решења изазова у нашој животној средини“. Како је годишња тема 2020.године Утицај климатских промена, веома је важно говорити о томе, и едуковати одрасле на тему заштите животне средине.

Неки од најчешћих проблема данашњице су глобално загревање, загађење ваздуха, загађење воде, одлагање отпада, ефекат стаклене баште. Ученици данашњице су одрасли људи сутрашњице и веома је извесно да ће искусити ефекте климатских промена. Зато је важно учити их да живе одрживо. Да брину о свом окружењу, да малим радњама доприносе много на ширем нивоу.

Наша школа пружа наставницима информације и знања на ову тему како би могли да помогну ученицима да разумеју тај утицај што раније, а трибине као што је ова, је један од начина да и са родитељима говоримо о овој теми и подижемо свест да све оно што се тренутно дешава оставља последице на године које долазе.

Шта ми можемо да урадимо? Можемо да учествовањем у оваквим скуповима где сазнајемо информације и укључивањем у организоване активности у нашој локалној заједници дамо добар пример нашој деци, да дамо ученицима подршку у активностима које спроводе на ову тему у школи и свом окружењу, да побољшамо учење, да сачувамо ресурсе и новац и да стварамо младе свесне и савесне потрошаче. Не заборавимо будућност !