Наша школа у Норвешкој

Норвешка национална агенција Еразмус+ програм организовала је контакт семинар ‘ Use of ICT in preprimary and primary education’ у Тромсоу, од 14.-17.јануара 2020.године. Од 152 школе које су се пријавиле за присуствовање семинару, наша школа је била изабрана заједно са још две школе из Србије да учествује на истом. Школу је представљала наша колегиница Гордана Радовановић, наставница енглеског језика.

Овај догађај намењен је представницима предшколских установа и основних школа који су заинтересовани за реализацију пројеката стратешког партнерства у оквиру позива за 2020.годину. Циљ догађаја је умрежавање и проналажење партнера за КА229 пројекат у овој области. Током семинара, учесници су имали прилику да размене искуства у области примене ИКТ-а у предшколским установама и основним школама, стекли знање о норвешком образованом систему са посебним фокусом на најмлађе полазнике, као и да обаве студијску посету предшколској установи или школи која примењује ИКТ у настави.

Резултат активности „Use of ICT in preprimary and primary education“ би требало да буде квалитетна пријава за Еразмус+ КА229 пројекат у марту 2020.године.

Реч две о Тромесу

Тромсе је значајан град у Норвешкој. Град је у оквиру покрајине Северне Норвешке и седиште и највећи град истоименог округа Тромс, Према подацима о броју становника из 2011.године у Тромесу живи око 56 хиљада становника. Тромсе је најсевернији град у Норвешкој и једно од највећих насеља иза северног поларника. У складу са тим град је и гланов норвешко исходиште у развоју северног дела државе и истраживању Арктика.