„Дани здраве хране – Дани одрживе исхране“ у ОШ „Карађорђе“ ‘- Тематска недеља

Бресје22.10.2019. – У оквиру програма Еко-школе, и спровођења Дана Одрживе Исхране – Дана Здраве Хране у основној школи „Карађорђе“ спроводе се активности на ову тему како у матичној тако и у осталим подручним школама. Тако је у издвојеном одељењу у школи у Бресју спроведен „Тематски дан“ у оквиру којег су ученици другог и трећег разреда обишли домаћинство породице Радисављевић, ученика трећег разреда Вељка Радисављевића. Дочекала их је Вељкова мама, Драгана Радисавељевић, и провела их је кроз домаћинство. Ученици су обишли воћњак, виноград, економски део дворишта са животињама и на крају су се послужили домаћим соком од коприве, домаћим колачима и гибаницом.

„СМУТИ ПА ПОПИЈ“ У ОШ „КАРАЂОРЂЕ“ У ВЕЛИКОМ ОРАШЈУ

23.10.2019. – Ученици трећег разреда школе „Карађорђе“ у Великом Орашју су спровели активност „Смути па попиј“ у оквиру Дана Здраве Хране и на тај начин организовали тематски дан на којем су учешће узели ученици, родитељи и учитељица овог разреда Весна Здравковић. Ученици и родитељи су заједно учествовали у припремању здравих напитака од свежег воћа. Ова активност је спроведена у оквиру пројекта C&A Foundation под називом „Као потрошач, буди део промене“. Циљ ових активности је ширење идеје о здравом начину живота као принципу одрживе потрошње и одговорној исхрани. Овој активности се прикључила и наставница енглеског језика Александра Алексић. Ученици су разврставали на енглеском називе здраве и нездраве хране. Уживали су у свежим укусима и говорили о значају стварања здравих навика као превентиве здравља.

„ДАН ПОВРЂА“ У ШКОЛИ „КАРАЂОРЂЕ“ У СТАРОМ СЕЛУ ГОРЊИ КРАЈ

24.10.2019. Данас су ученици првог и другог разреда са својом учитељицом Елизабетом Јовановић одржали тематски дан и у оквиру предмета – математика, српски језик, свет око нас и ликовна култура – у сарадњи са родитељима говорили о добробити поврћа за развој и раст. Пробали су разно поврће, правили аранжмане од поврћа и говорили о пореклу и узгајању поврћа у нашем крају.

„СВЕТСКИ ДАН ЈАБУКЕ “ У МАТИЧНОЈ ШКОЛИ „КАРАЂОРЂЕ“

25.10.2019. Ученици другог разреда матичне школе „Карађорђе“ су са својом учитељицом Наташом Михаиловић и у зеједничкој сарадњи са родитељима организовали и обележили Светски Дан Јабуке. Ученици су припремили приче у којима се помиње јабука – „Прича о Златној јабуци и Римским богињама“, прича „Добро дрво“ које су на часу прочитали и разговарали о симболици јабуке у српском језику. Научили су разне врсте јабука које расту у њиховом окружењу и били изненађени великим бројем врста јабука за које до тада никада нису чули. Све своје активности су изложили на Паноу у школском холу за све остале да могу видети и сазнати несто ново о јабукама. Час је био веома поучан и интересантан и за ученике и родитеље.