Дечија недеља у ОШ „Карађорђе“од 7.-13.10.2019.

Дечија недеља,од 7.-13.октобра, је национална манифестација која има за циљ побољшање стања детета и подсећање на остваривање дечијих права. У оквиру обележавања Дечије недеље,ученици основне школе “ Карађорђе“ су имали разноврсне активности.

У понедељак, 7.10.2019.године, су ученици нижих разреда имали Спортски дан који су остварили кроз „Игре без граница“ и цртање кредом а цртежима су изражавали дечија права и потребе.

.У уторак, 8.10.2019. је одржан Продајни Вашар у подручној школи у Великом Орашју на којем су ученици продавали домаћу лимунаду, сокове, кифлице, колаче које су правиле њихове мајке. Било је веома укусно и слатко.

У среду, 9.10.2019. спроведена је „Размена ученика“ где су ученици из Старог Села и Великог Орашја посетили Матичну школу а ученици Матичне школе провели школски дан Великом Орашју и Старом Селу. Ова активност је такође имала за циљ да ученици упознају начин рада и учествују у раду на часовима својих другара из других школа и на тај начин направе поређење о условима рада и усклађености стандарда.

По завршетку часова, ученици свих школа су имали, сада већ традиционални „Школски Пикник“, који је и ове године изгласан на састанку Ђачког Парламента као догађај који побољшава боравак ученика у школи и доприноси бољој међусобној организацији, комуникацији, сарадњи и тимском раду јер су ученици у договору поделили послове око припреме за Пикник и организовали ко ће од њих и шта доносити, како би имали све што им је потребно да проведу 2 пријатна сата у природи. Дан је био сунчан и топао, ученици и наставници добро расположени а свеж ваздух и лепо време су свима пријали.

У четвртак , 10.10.2019. одржан је Маскенбал у свим школама. Могли су се видети разни костими. Ученици и родитељи су се потрудили да буду оригинални и креативни.

Маскенбал у Орашју

У петак,11.10.2019. године, су ученици имали активност „Замена улога“ током које су заменили улоге са наставницима код којих су тога дана имали часове. Ученици су предавали лекцију својим другарима из одељења. Трудили су се да одрже пажњу и интересовање другара за лекцију и утисци су им да и није тако лако без приреме водити час. Тога дана после подне, одржана је Завршна приредба којом су уједно ученици нижих разреда пожелели добродошлицу првацима рецитацијама, песмама и Маскенбалом,. Прваци су традиционално примљени у Дечији Савез а затим су рецитовали Права Детета и на тај начин посетили све нас шта значи бити дете и чему да тежимо да деци обезбедимо права која им припадају. Надамо се да је ово само почетак њиховог путовања на крилима знања и образовања а свим ученицима желимо успешна даља ангажовања.