Одбор Еко-школе „Карађорђе“ – Први састанак чланова

Основна школа „Карађорђе“ се прикључила Међународном програму Еко-школа и као једна од учесница овог пројекта спроводиће активности на тему Заштите животне средине и одрживог развоја. Циљ програма је смањити потрошњу отпада на локалном нивоу, подизати свест ученика и свих у локалној заједници на тему о Заштити животне средине, развијати кроз пројектно учење сарадњу међу ученицима, креативност, комуникацију, тимски рад, и остале вештине и компетенције ученика 21.века.

У четвртак, 3.10.2019. године , у просторијама Матичне школе „Карађорђе“ одржан је први састанак Одбора Еко-школе. Одбору су присутвовали у највећем броју ученици, затим родитељи, наставници, учитељи, ненаставно особље, представници Месне заједнице и чланови организација и удружења које се баве Животном средином и темом Екологије и одрживог развоја.

На састанку су се усвојили тачке програма и разговарало се следећим корацима за рад и плановима. Планиране су разноврсне активности већ почетком месеца новембра о чему ће благовремено бити обавештени медији, родитељи, чланови локалне заједнице.

Ученици су веома заинтерсовани за учешће а ова тема је свакако нама веома важна, за нашу не тако далеку будућност. Да размислимо шта остављамо за собом и да схватимо да све сто данас оставимо, сачекаће нас сутра, и да то остаје само нама.