Ускршња тематска недеља у основној школи „Карађорђе“

У матичној школи „Карађорђе“ је ове године обележена Ускршња недеља са ученицима од 1.-4.разреда. Тематску недељу су спроводиле наставница верске наставе Драгана Станојловић и наставница енглеског језика Весна Жаке у сарадњи са учитељима. Свакога дана су спровођене разноврсне активности и током целе недеље, ученици су имали прилике да учествују у креативном раду и уче о Ускрсу. Садржај активности по данима је био следећи :

Понедељак – Ускршња креативна радионица са ученицима 2.разреда на којој су ученици израђивали Ускршње честитке и украсе за јаја.  Такође је организована и Потрага за јајима – Egg Hunt , у којој су учествовали сви ученици млађих разреда. Јаја су била распоређена по школском дворишту а ученици су трагали и трудили се да скупе што више. На крају су сви ученици добили чоколадна јаја као награду.

Уторак – Ускршње радионице са ученицима 4.разреда и ученицима који похађају верску наставу. Ученици су израђивали украсна јаја, декорацију, честитке.

Среда – Ученици су доносили ликовне радове и цртеже на тему Ускрса за Ускршњу Изложбу у холу школе. Ученицима је унапред речено да осмисле и насликају или нацртају Ускшњи цртеж или шта њих асоцира на Ускрс. Сви радови ученика су били изложени у холу школе. Ученици су били веома креативни.

Четвртак – Ускршња приредба и изложба Најлепше јаје. Ученици су доносили своје офарбано и украшено јаје за изложбу. Ученици су показали познавање разноразних техника фарбања. Затим је на летњој бини школе одржана Ускршња приредба на којој су ученици од 1.- 4. разреда на различите начине дали учешће. Ученици су рецитовали, певали, појали, певали на енглеском, глумили. Било је веома занимљиво и креативно. Сви су се веома потрудили да се на један веома леп и радостан начин припремимо за Ускрс и обележимо овај најрадоснији празник у нашој школи.

Надамо се да ће ова недеља постати традиција и обелжавати се и наредних година у школи. Желимо Срећан Ускрс и пријатан пролећни распуст свима !

Христос Васкрсе !