ПРОЈЕКАТ “ВЕСЕЛА УЧИОНИЦА”

Основна школа „Карађорђе“ у Старом Селу реализује пројекат „Весела Учионица“, уз подршку Екуменске Хуманитарне Организације. Подршку је пружила и ученичка задруга наше школе. Посвећен је инклузији ученика ромске заједнице, ученика из социјално маргинализованих група, и ученика са потешкоћама у учењу, пружајући им позитивно  окружење за учење и развој.

Координатор је  педагог Мирјана Живковић, а организатор већине радионица учитељица Елизабета Јовановић која је са ученицима уредила простор и осмислила највећи део разноврсних креативних и веселих  активности. Уз подршку родитеља, пратила је напредак ученика.

Ученици су учили  шах код  учитеља Аце Маринковића, занимљиве игре у сали за физичко под надзором наставнице Милице Свилановић, и имали радионице на енглеском Александром Алексић поводом Дана жена  и у кабинету за информатику, где су користили програм Paint за  креативно цртање.

За здраву ужину задужена је Маја Тодоровић која им је припремала домаће специјалитете.Круна пројекта био је обилазак   Природњачког Центра у Свилајнцу крајем априла.

„Весела Учионица“ подразумева инклузију и подршку.  Циљ овог пројекта је да школа буде место које ће ученици волети и коме ће се радовати. У томе смо успели. Истакли бисмо и изузетну сарадњу са родитељима који су подржали ову иницијативу и испратили све активности и који сматрају да су радионице допринеле сазреванју и напретку њихове деце.

У наставку је линк ка кратком филму који представлја део активности.