Тематска настава – Велико Орашје 3/4

Настава са тематским фокусом на срећу, толеранцију, здраве начине живота, пријатељство, идентитет и вредности за ученике 3/4 разреда, која је одржана од почетка школске године до 15. септембра, била је успешна и корисна. Ученици су са учитељицом Весном Здравковић и наставницом Енглеског језика Александром Алексић организовали низ сјајно прихваћених активности.

Кроз разговоре, цртање и писање, гледање филмова, дититалне радионице и физичке активности разменили су идеје о томе како се осећају срећним и како могу поделити своју срећу са другима. Учили су о значају прихватања различитости и развијали су своју способност да разумеју зашто је толеранција битна за хармоничан заједнички живот. Размењивали су искуства о пријатељству и давали примере како дружење утиче на њихова позитивна осећања. Ученици су разматрали питања која се односе на њихов идентитет и вредности. Дискутовано је о томе шта их чини јединственим и како вредности и врлине обликују њихов живот. Ово је помогло ученицима да боље разумеју себе и друге. Упознали су се са важношћу здравих навика и стила живота. Имали су часове физичког вежбања, дискусије о здравој исхрани и хигијени. Ово је помогло ученицима да развију свест о одржавању свог физичког и духовног здравља.

Ученицима су се свиделе активности и чињеница да су у посебној атмосфери могли отворено да разговарају о многим темама са својом учитељицом и предметним наставницима.