Посета међународној изложби у нашем граду

..
У суботу, 5. новембра у Галерији Градске куће органиизовано је свечано отварање и додела наградаи похвала победницима 4. Међународне дечје изложбе малог формата Мини рестАРТ. Овогодишња изложба тематски је посвећена фантастици и надреализму под називом „Друга страна облака“.

Бројним посетиоцима представљено је најуспешнијих 1118 радова деце, узраста од 4 до 18 година, из Републике Србије и 26 држава: Белорусије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Египта, Израела, Индије, Казахстана, Кипра, Летоније, Литваније, Мађарске, Малезије, Пољске, Хонг Конга, северне Македоније, Словеније, Тајланда, Тајвана, Турске, Украјине, Француске, Хрватске, Црне Горе, Шпаније и Шри Ланке.

На отварању, поред ауторке пројекта, Снежане Гроздановић, обратио се и господин Михаило Лишанин из Цеља, дугогодишњи промотер светског дечјег ликовног стваралаштва. Овом великом догађају присуствовао је велики број домаћих гостију, учесника/ца и њихових ментора/ки из бројних градова из Србије.Догађају су присуствовали и награђени аутори/ке из Словеније, Хрватске и Тајвана, као и педагошкиња из града Сајанск из Русије.

На ликовни конкурс пристигао је 4031 рад. Стручни жири наградио је 84 домаћих и иностраних ауторки и аутора на ликовном конкурсу, 4 аутора и ауторки на националном дечјем литерарном конкурсу кратке приче, 10 ликовних едукатора/ки за најуспешније збирке дечјих радова и 2 школе за изузетно запажено учешће на конкурсу.

Изложба је отворена до 5. децембра 2022. године и можете је посетити.