Свечана додела награда за Европску језичку ознаку и eTwinning националну ознаку квалитета

Данас су у Београду у хотелу ,,Мона Плаза“ у организацији Фондације Темпус подељене дипломе за Европске језичке награде, уручене похвалнице за примере добре праксе, додељене eTwinning националне ознаке квалитета, уручене плакете и заставе Etwinning школама за 2021-2022.годину и одржан панел Примера добре праксе. Европска језичка награда за 2021 је додељена нашој школи за реализовану пројектну активност у оквиру спровођења школског Еrasmus+ пројекта ‘ This is how we share’ . Назив награђене активности је ауторска песма ‘A Friend’ (,,Пријатељ“ ). Песма која је комплетно ауторски производ ученика наше школе. Ову престижну награду је добило 6 националних пројеката што наш чини још више поносним да задовољавамо Европске критеријуме и стандарде у развоју ученика и образовању . Мелодију за песму је радила наставница музичке културе Јелена Миљевић, координатор активности је била наставница енглеског језика Весна Жаке. У активности су учествовали ученици од првог до осмог разреда Матичне школе и својим идејама, напорним залагањем, радом, креативношћу постигли да овај пројектни рад Европска комисија за иновације, истраживање, културу, образовање и младе препозна као комплетан по утврђеним критеријумима процене. Награда је признање и показатељ да задовољавамо европске стандарде у образовању. Изузетно смо поносни на постигнут успех и захваљујемо се и честитамо свим реализаторима ове активности!

Данас је додељена похвалница наставници енглеског језика Весни Жаке за час под називом ,,Књига на дан и лек за досаду вам није потребан“, који се нашао у Бази јзичких пракси као пример добре праксе и објављен на сајту jezici.obrazovanje.rs . Час је реализован током наставе на даљину у корелацији са наставницом српског језика Иваном Стојановић-Николић и ученицима седмог и осмог разреда. Честитамо наставници на добијеној награди!

Након ових изузетних признања, и званично смо добили плакету и заставу Еtwinning школе за 2021-2022. годину. Шта су еTwinning школе? ETwinning школе су узори другим школама и извор инспирације, оне су инклузивне и иновативне установе, са успостављеном културом која подстиче иновације, критички и истраживачки приступ, оне потребе ученика стављају на прво место и истовремено цене и подстичу разноликост и индивидуалност ученика. Еtwinning школе спроводе комбиновану и дигиталну наставу и имају потенцијала да заузму важну улогу у дугорочној стратешкој визији и обезбеђивања висококвалитетног, инклузивног и приступачног образовања у складу са приоритетима Акционог плана за дигитално образвање 2021-2027.

У панел дискусији на тему Примера добре праксе, једна од четири учесника који су позвани да поделе своје искуство учешћа у пројекту и говоре о активности за коју су добили награду, била је и наша наставница енглеског језика Весна Жаке. Она је говорила о циљевима пројекта који је добио Европску језичку награду, поменула је како је то искуство утицало на њу и њен однос према настави, поделила је своје утиске рада на активности до коначног производа и дала своје сугестије и савете присутним колегама у циљу охрабривања и подршке укључивања у пројектно и иновативно учење. Данашњој свечаној додели и уручењу ових престижних признања присуствовале су колегинице наше школе Горана Милосављевић, Ивана Стојановић-Николић, Јелена Миљевић и Весна Жаке.

Честитамо наставницима и ученицима на постигнутим резултатима! Радујемо се и поносимо !