Пројекат This is how we share – LTT C3 activity

Наша школа је у периоду од 12. до 16. априла била домаћин онлајн конференције у оквиру пројекта „This is how we share”, започетог у септембру 2020. године. Тридесетак наставника наше школе и десетак колега из Словачке (Základná škola Borský Mikuláš), као и тридесетак наших ученика, размењивали су искуства и разговарали на разне теме. Првом дану конференције присуствовали су и представници локалне самоуправе, а током недеље, једној од радионица, прикључили су се и родитељи.

План је био да угостимо један број колега из ове партнерске школе из Словачке, али нам актуелна епидемиолошка ситуација није ишла на руку. Дружење и активности реализоване су путем Зум платформе, а часови преко Гугл учионице (Гугл мита).

Понедељак

После упознавања и поздравних речи директора и координатора пројекта, Гордане Радовановић, приказана је презентација на тему Encourage and carry out joint eTwinning projects, као и час са ученицима 7. и 8. разреда. Презентацију и час реализовале су Весна Жаке и Ивана Стојановић Николић.

Уторак

Презентација How do teachers develop Digital Competence in their students?, Александре Алексић и Ненада Миленовића и час на тему „Словенска митологија”. Час су реализовале наставнице историје и српског језика, Нада Марјановић Дакић и Горана Милосављевић, са ученицима 6. и 7. разреда.

Среда

Презентација Developing English literacy and fluency Гордане Радовановић и два часа.

Први ICT tools, e-classroom, reading, Гордане Радовановић са ученицима 5. разреда, други Smartboard and e-classroom, Александре Алексић, са ученицима 3. разреда.

Четвртак

Радионица  Create a lesson plan to increase students’ literacy, presentation, discussion, evaluation, Весне Алексић, као и презентација How Parent Involvement Leads to Student Success –a presentation, Мирјане Живковић и Весне Жаке.

Педагог Мирјана Живковић и Весна Жаке, наставница енглеског језика, одржале су и радионицу са родитељима на тему Parent Council to discuss how the partners from Serbia involve parents in School Life/Literacy /Polices.

Петак

О обрнутој учионици Learn about the Flipped Classroom approach and concrete strategies to adopt it говориле су Александра Алексић и Млађана Момчиловић, а потом су одржале у радионицу на тему Practices and designing activities for a flipped classroom.

Конференција је завршена на обострано задовољство. Сви смо научили нешто ново. Следећи сусрет је у мају, када су домаћини колеге из Словачке.