6 Etwinning Националних Ознака Квалитета за квалитет, труд и изузетан рад ученика и наставника ОШ „Карађорђе“

Ученици од првог до осмог разреда ОШ „Карађорђе“ су током претходне школске године учествовали у многобројним пројектима који су имали за циљ њихово подстицање на развијање маште, компетенција, вештина и креативности. Ученици су током учешћа у пројектима показали велико интересовање за активности у којима су учествовали. У пројектима су ученици сарађивали са другарима из партнерских школа, комуникација је била на енглеском језику, што их је подстицало да уче енглески језик али и да уче о осталим националностима и културама.

Ученици су писали значење локалних изрека или пословица, преводили их на енглески и француски језик, илустровали и размењивали са другарима партнерима у пројекту а за Европски Дан Језика организовали изложбу свих пристиглих честитки и илустрација у холу школе. У пројекту су учествовали партнери из 16 земаља.

На овом пројекту су ученици обележили Европски Дан Језика тако што су размењивали поруке и писма са другарима из других земаља. Писали су неке речи на матерњем језику затим су се трудили да добијене честитке прочитају и пробају да науче речи језика партнера у пројекту. Један од циљева пројекта је било и развијање свести о вишејезичности и мултикултуралности. Ученици су слали честитке вршњацима у 14 земаља.

Овај пројекат је награђен због изузетног залагања ученика и наставника, развијања и подизања еколошке свести, одличне сарадње са локалном заједницом и дисеминације пројектних активности. Пројекат је садржао разне педагошке иновације у раду, интересовање ученика на високом нивоу и развој креативности у раду.

У овом пројекту су учествовали ученици првог разреда а сама чињеница да су у тако раном добу школовања укључени у етвининг пројекат говори о педагошким иновацијама у раду и развоју интеркултуралних компетенција ученика од почетка школовања.

Овај пројекта је награђен због своје креативности и разноврсности, укључивања ученика различитог узраста у писање прича, њихово илустровање и штампање у збирку радова ученика да се користи као наставно средство са наредним генерацијама.

Пројекат ‘Наша будућност у нашим рукама’ имао је за циљ размену новогодишњих и божићних честитки са школама партнерима, на тему подизања свести о заштити планете и вода на планети. Разменили смо честитке са другарима из чак 12 земаља.

Укупно смо добили 6 Националних Ознака Квалитета које нам показују да се труд и рад препознаје! Овим путем се захваљујемо свим ученицима који су учествовали у пројектима, колегама , еtwinning партнерима, свим пријатељима пројеката и etwinning Националном тиму за доделу ових изванредних награда! Поносни на наше ученике и цео тим !!!