#Ostani kod kuće

Besplatni online https://mojoff.net/filmovi/

Na festivalu će biti prikazano čak 65 naslova podeljenih u pet celina:
VELIKANI FILMA,
KIDS FEST PREDSTAVLJA,
PORODIČNA AVANTURA,
DOKUMENTARNI VRHUNCI,
KAO I PROGRAM VIĐENO NEVIĐENO.
https://mojoff.net/filmovi/

Festival traje do 10 aprila.

Muzeji koje možete obići online

  1. Ermitaž muzej, Sankt Peterburg – U ovaj najpoznatiji i najbogatiji ruski muzej, možete zaviriti ako kliknete na ovajlink.
  2. Luvr virtualna poseta –  jedan od najpoznatijih svetskih muzeja i jedan od simbola Pariza, je svim zaiteresovanim obezbedio pristup online obilascima nekih od postavki, kao što su egipatski eksponati i dela Mikenanđela. Više o dostupnim online turama pronađite OVDE.
  3. Britanski muzej, London – na njihovom internet sajtu na sledećem LINKU možete pronaći prikaz velikog broja eksponata.
  4. Gugenhajm muzej – Čuveni njujorški muzej, je omogućio da se deo njihove postavke koju čine dela autora poput Pita Mondriana i Pabla Picassa može pogledati i online. Više informacija pronađite OVDE.
  5. Muzej Van Gog, Amsterdam – Izvrsna kolekcija slika jednog od najpoznatijih Holandjanina svih vremena vam je dostupna preko sledečeg linka.
  6. Ufici galerija, Firenca – Ako niste uživo posetili ovaj simbol italijanske renesanse, preko sledećeg LINKA možete se upoznati sa nekim od najznačajnijih eksponata.
  7. MASP, Sao Paolo – Ovaj moderni brazilski muzej specifičan je po tome što su slike izložene tako da izgledaju kao da lebde u vazduhu. Zavirite u ovaj muzej klikom OVDE.

Pozorišne predstave koje možete gledati online

Narodno pozorište

https://www.youtube.com/channel/UCQfOK9C9cM8hSDwqJp02A2Q/videos

IVANOV, drama Antona Pavloviča Čehova /

Premieres 4/9/20, 9:00 PM

KOŠTANA, opera Petra Konjovića / KOŠTANA,

Premieres 4/8/20, 9:00

Jugoslovensko dramsko

09.04. u 21h – Skakavci Biljane Srbljanović u režiji Dejana Mijača
16. 04 u 21h – Mletački trgovac Viljema Šekspira u režiji Egona Savinahttps://www.jdp.rs/

https://www.youtube.com/user/jugdramskopozoriste

Velika svetska pozorišta

Metropolitan Opera New York

Počev od 16. marta, Metropolitan Opera će svake večeri prenositi naslov iz svoje serije UŽIVO u HD kvalitetu snimka. Predstave, prvobitno snimljene kao emisije uživo u bioskopima širom sveta, počinjaće sa emitovanjm u 19:30h po lokalnom vremenu. Možete ih pratiti na ovom linku.

National Theatre, London

Počev od 02. aprila 2020, Britanski nacionalni teatar kreće sa streamingom svojih najpopularnijih predstava. Premijere će biti svakog četvrtka u 19h po lokalnom vremenu i predstave će moći da se pogledaju narednih sedam dana nakon premijere. Predstave možete pratiti preko ovog linka, a više informacija o samim predstavama i reportoaru pronađite na njihovom sajtu.

Narednih nedelja vas očekuju:

09.04. u 19h (po lokalnom vremenu) – Džejn Ejr
16.04. u 19 (po lokalnom vremenu) – Ostrvo sa blagom

Boljšoj teatar

Po prvi put u svojoj istoriji, čuveni Boljšoj teatar će emitovati balet i operu na svom Youtube Kanalu. Najavljen je livestream šest najpopularnijih produkcija iz takozvane “zlatne kolekcije”. Prvo emitovanje će biti 27. marta a prikazivaće se balet “Labudovo jezero”. Sva emitovanja će biti u 19h po lokalnom vremenu, a predstave će biti dostupne u narednih 24h od premijere. Kanal Boljšoj teatra možete pronaći na sledećem linku.

Narednih dana vas očekuju:

28.03. – balet “Uspavana lepotica”
01.04. – opera “Carska nevesta”
04.04. – balet “Marko Spada”
07.04. – opera “Boris Godunov”
10.04. – balet “Krcko Oraščić”