Скочи на садржај

Традиционална наградна екскурзија – Дворски комплекс и Народни музеј

Данас је реализована традиционална наградна екскурзија „Посета Краљевском двору“ за све ученике наше школе који су постигли значајне резултате на такмичењима као и за  активне  ученике ђачког парламента. Вођа екскурзије била је наставник историје Нада Марјановић Дакић. Ученици су у пратњни својих наставника историје, српског, енглеског и француског језика, педагошко психолошке службе и заменика директора посетили Дворски комплекс. Овога пута део екскурзије била је и посета   Народном музеју  у Београду.

Обилазак  Краљевског и Белог Двора организован је тако да су се  ученици уз пратњу професионалног  туристичког  водича упознали са животом на српском двору као и  са историјом, уметношћу и културом у доба Краљевине Србије. У оквиру овог обиласка ученици су посетили и Дворску капелу Краљевске Породице.

У оквиру посете Народном музеју  ученици су у пратњи стручног  водича имали садржајну, едукативну и занимљиву шетњну кроз историју средњевековне Србије и Србије у 18. и 19. веку.   Овом приликом видели су  разнородни материјал – накит, керамику, иконе, фреске – који сведочи о средњем веку на тлу данашње Србије. Такође  су обишли  и  сале у којима су  изложена дела српског сликарства 18. и 19. века.  У простору атријума обишли су  археолошку  збирку која обухвата  распон од палеолита до античке грчке и римске културе на нашем тлу.